26 Ocak 2014 Pazar

Anadolu Kulüpleri Neden Kaybeder?


Anadolu Kulüpleri Neden Kaybeder?

Anadolu kulüpleri bazen kendi kendine kaybediyor şeklinde değerlendirmeler olur. Bunun altında yatan bazı nedenlerden biri de kazanmaya yakın oldukları maçlarda dahi bir şekilde goller idyerek kaybetmeleri söylenebilir.

Anadolu takımlarının temel hastalıklarından biri öne geçtiği maçlarda bunu korumakta zorlanmalarıdır. Kimine göre kadro yetersizliği kimine göreyse takımın saha içindeki baskıya cevap verememesinden bahsedilir. Burada garip olan nokta da şu artık takımların neredeyse yarısından fazlası yabancı futbolculardan oluşuyor peki hala neden bu durum söz konusu.

Burada yerli oyuncuların hala mental olarak eskileri olduğunu görmek lazım. Öne geçtiğinde otomatik olarak geri çekilen oyuncular o kadar çok ki. Siz rakibe hadi bana gel demeye başlarsanız ve top sürekli sizin yarı alanınızda ve hatta kalenizin önünde gezmeye başlarsa o topun kaleniz girmesine şaşırmamak lazım.

Özellikle bu tarz geri çekilmeler büyük takımlara saha içinde daha fazla öz güven veriyor. Bir süre sonra Anadolu takılarının oyuncularında saha içinde her an bir şey olacağı paniği yaşanıyor.

Yani bazı Anadolu takımları kendi sonlarını kendiler hazırlıyorlar. Kanaatim şu öne geçtiğinde geriye çekilmeyen aksine orta alanda çoğalan bir Anadolu takımının maçı kaybetmesi zorlaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder